Sofistikovaná řešení pro města a obce na počkání - KOMA MODULAR
 
KOMA MODULAR alt

Sofis­ti­ko­va­ná řeše­ní pro měs­ta a obce na počkání


02. 10. 2024 | Modulární svět

Stále blíže jsme k naplnění vize, kterou máme již dlouhá léta.

Modu­la­ri­ta totiž sku­teč­ně může pomá­hat lidem a obo­ha­tit svět, a tak se nám poma­lu ote­ví­rá veřej­ný sek­tor, kte­rý více než jaký­ko­liv jiný seg­ment zrca­dlí potře­by oby­čej­ných lidí. 

Chci modulární budovu

Z řeše­ní pro fir­my tak stá­le čas­tě­ji vplou­vá­me do vod stát­ních správ, samo­správ a občan­ské vyba­ve­nos­ti, kde vidí­me obrov­ský pří­nos a mož­nost pomá­hat tam, kde je to třeba. 

V našem pří­pa­dě jde zejmé­na o modu­lár­ní ško­ly, škol­ky a nemoc­ni­ce, jež jsou čas­tým před­mě­tem tako­vých poptávek. 

Poma­lu tak boří­me mýtus, že modu­ly jsou stej­né jako kon­tej­ne­ry či buň­ky, pro­to­že v oblas­ti škol­ských a zdra­vot­nic­kých zaří­ze­ní musí­me napl­nit vel­mi přís­né nor­my a doru­čit vyso­ký stan­dard modu­lár­ních realizací.

Nej­čer­s­tvěj­ším pří­kla­dem je již 2. pavi­lon pro Kar­vin­skou hor­nic­kou nemoc­ni­ci, jež se na nás obrá­ti­la na zákla­dě prv­ní úspěš­né spo­lu­prá­ce z roku 2020. Nava­zu­jí­cí pro­jekt je při­tom jas­ným důka­zem, že modu­lár­ní nemoc­nič­ní pavi­lon sku­teč­ně fun­gu­je a kli­ent je s ním nad­mí­ru spokojen.

Modulární pavilon chirurgie

Vel­mi pozi­tiv­ní zpět­nou vazbu jsme zís­ka­li také v rám­ci dočas­né modu­lár­ní ško­ly pro obec Pru­šán­ky, jejíž před­sta­vi­te­lé jsou pře­kva­pe­ni rych­los­tí, kva­li­tou zpra­co­vá­ní a vzhle­dem budo­vy, kte­rou si budou pro­na­jí­mat po dobu 2 let, než opra­ví stá­va­jí­cí školu.

Modulární základní škola v Prušánkách

Naším dlou­ho­do­bým cílem je šíře­ní pově­do­mí o modu­la­ri­tě, jeli­kož měs­ta a obce jsou živý­mi orga­nismy, jejichž budo­vy by se měly zmen­šo­vat a růst v ohle­du na aktu­ál­ní potře­by obyvatelstva.

To s sebou při­ná­ší celou řadu pozi­tiv­ních aspek­tů. Zmiň­me tře­ba to, že nevy­u­ži­té modu­ly se dočas­ně demon­tu­jí, aby se nemu­se­ly zby­teč­ně vytá­pět, což má eko­no­mic­ký i eko­lo­gic­ký bene­fit, při­čemž tako­vých modu­lár­ních výhod je celá řada.

Budo­vy, kte­ré mají vel­mi pro­měn­li­vé vyu­ži­tí, by měly být modu­lár­ní a my pozo­ru­je­me, že smy­sl v nich vidí vět­ší část veřej­nos­ti než před lety.

Máte pro­jekt, se kte­rým vám může­me pomoct? Nevá­hej­te nás kon­tak­to­vat.

Související reference